dinsdag 26 juni 2012

Laatste schooltas met naam

Soms zijn er van die beslissingen, waarbij je maar blijft wikken en wegen. Voor je uit blijft schuiven. Want eigenlijk weet je wel waar je goed aan doet, maar je wilt er nog niet aan.

Vorige week heb ik dan eindelijk toch de knoop doorgehakt en heb ik de schooltassen met naam uit het assortiment gehaald. De rugzakjes met naam schrapte ik vorig jaar al.

De rugzakjes waren het allereerste Stip & Bloem artikel, waarmee ik in 2008 begon. In het voorjaar van 2009 ontwierp ik de schooltas met naam: direct een succes. Ik heb helaas niet bijgehouden hoeveel schooltassen ik de afgelopen 3 jaar heb gemaakt, maar het zijn er zeker een paar honderd.

De schooltas met naam was lang het best verkochte artikel in mijn webshop. Maar Stip & Bloem veranderde, het assortiment is inmiddels zo veel groter geworden. Het handgemaakte is al een tijdje een beetje het ondergeschoven kindje. De schooltassen bleven goed verkopen, maar het brak me steeds meer op om ze te naaien. Er gaat zoveel tijd zitten in de webshop, voor naaiwerk is niet veel tijd meer over. De schooltassen zijn erg bewerkelijk om te maken. En dan moet je keuzes maken.

De schooltassen zijn dus verdwenen, de rugzakjes ook al een tijdje. Over de traktatiezakjes twijfel ik nog, waarschijnlijk haal ik die ook uit het assortiment.

Wat wél blijft: de Cath Kidston zakdoekhoesjes, toilettasjes en opvouwbare shoppers. En misschien dat de Cath Kidston damestas ook weer terugkomt. 

Zojuist naaide ik de allerlaatste schooltas voor Mila. En ik moet zeggen: het is goed zo. 


Later op de dag of morgen al weer een nieuwe blog, er staan een aantal nieuwe artikelen te trappelen om in het zonnetje gezet te worden!

vrijdag 15 juni 2012

Juffencadeautjes

Aan het einde van een rommelige week toch nog even tijd vrij maken voor een nieuwe blogpost. Deze week stond vooral in het teken van opruimen na de markt, administratie en (laten we eerlijk zijn) uitrusten van toch een vermoeiend weekend in Noordwijk.

Vandaag ben ik druk bezig geweest om nieuwe artikelen in de webshop te plaatsen, waaronder een collectie fruitbakjes/trommeltjes. Of wat dacht je van deze 2 lieve beren? Megan heeft deze tweeling al weer ingepikt, gelukkig had ik er een aantal meegenomen :-).

Volgende week ga ik een begin maken om de website aan te passen. Omdat het assortiment inmiddels zo uitgebreid is geworden, ben ik niet tevreden meer over de menu indeling. Ook zullen er wat artikelen uit het assortiment worden gehaald. Hierover volgende week meer.

Hier in regio midden tellen we al af naar de zomervakantie. Over 3 weken is het al zo ver, heerlijk! Net als vorig jaar heb ik een aparte rubriek aangemaakt met de leukste juffencadeautjes. Al deze cadeautjes zijn op voorraad, en heb je dus snel in huis.


En heeft je kind een meester? Die is vast heel blij met dit blikje met pepermuntjes! 

Neem snel een kijkje op www.stipenbloem.nl Tot volgende week!

zaterdag 9 juni 2012

Markt onder de Linden

Dit weekend staat Stip & Bloem voor het derde achtereenvolgende jaar op de Markt onder de Linden in de oude dorpskern van Noordwijk-Binnen. En wat hebben we vandaag een geluk gehad met het weer! Goed, het waaide wel hard, maar wij zijn al blij als het droog is. Bij het wakker worden en inladen regende het nog, maar gelukkig was het in Noordwijk de hele dag droog, op wat spetters na.

Het was een zeer geslaagde dag, we hebben er zin in om morgen weer te gaan! De weersvoorspellingen zijn goed, dus woon je in de buurt en heb je nog geen plannen? Deze markt is absoluut een aanrader!

En dan ga ik nu mijn mooie roze pioenrozen in een vaas zetten en daarna genieten van een grote kop thee en een stukje  Franse nougat die Bryan vandaag op de markt kocht.

Zie ik je morgen? Meer info vind je hier.