donderdag 6 september 2012

Een nieuw logo en het verhaal er achter!

In de zomer van 2008 begon ik met Stip & Bloem, gewoon als hobby. Het leek me leuk om daar dan wel meteen een huisstijl bij te hebben en dus bestelde ik visitekaartjes bij Vistaprint. En oh ja, daar moest natuurlijk ook een logo bij. Dus kocht ik een kant en klaar Vistaprint logo, wat ik overigens heel goed vond passen bij wat ik deed. En het was ten slotte maar hobby... Dus koos ik dit:


Maar al snel was het geen hobby meer. Stip & Bloem groeide, op 12 september 2009 opende ik mijn webshop en ik ruilde mijn baan in voor een full-time bestaan als zelfstandig ondernemer.

En dat Vistaprint logo, dat bleef. Want ja: daar had ik inmiddels wel naamsbekendheid mee opgebouwd. Regelmatig kreeg ik mailtjes: of ik wel wist dat die en die webshop mijn logo had gejat ;-) . En op een dag kreeg ik zelfs een mailtje van een grote webshop, dat ik hún logo had gejat. En ik bleef maar uitleggen dat er van jatwerk geen sprake was, maar van een inschattingsfout van mijn kant, in die zomer van 2008...

Het werd dus tijd voor een eigen logo! En dan meteen één die past bij waar Stip & Bloem nu voor staat. Niet langer meer: "handgemaakte hebbedingen voor grote en kleine meisjes" (mijn allereerste slogan). Maar gewoonweg: gifts & lifestyle.

Ik vroeg Babet van Oktoberdots om mijn logo te restylen. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Gisteren ontving ik drie voorstellen in mijn mailbox en mijn oog bleef op het laatste ontwerp vallen. Dit past helemaal bij mij. Ik ben er zo blij mee!

Natuurlijk zal het oude logo nog wel even gebruikt worden. Mijn website moet aangepast worden. Dat doe ik niet allemaal zelf, dus daar moet ik even geduld voor hebben. Zodra de basis gewijzigd is, kan ik alle tekstkleuren en alle (net nieuw gemaakte) menuknoppen aanpassen. Drukwerk, social media, alles moet gewijzigd worden. De komende tijd kan mijn huisstijl dus een beetje rommelig zijn, maar daar wordt aan gewerkt!

4 jaar verder.... wie had 4 jaar geleden kunnen denken dat die hobby uit zou groeien tot een bedrijf, waar ik meer dan full-time mee bezig ben? Het leven heeft soms hele leuke verrassingen voor je in petto!


4 opmerkingen:

Gootje zei

Wat past het logo goed bij jou! :-)
Erg mooi!

Wad Woord & Wol zei

Ik kwam je pagina net tegen op FB dus meteen maar geliked, en ook meteen maar je blog gaan volgen. Wat een prachtig logo!!!

Wendy Lieuw-A-Sie - van Steijn zei

Gezellig, ik volg jou nu ook!

sabine zei

Wat een leuk logo is het geworden zeg, daar mag je trots op zijn Liefs Sabine