dinsdag 9 juli 2013

Maak je eigen vogelkooitje!


Het assortiment van Stip & Bloem wordt steeds creatiever! De rubriek DIY / HOBBY wordt steeds uitgebreider en de reacties zijn erg positief. Deze zomer komen er nog veel meer hobbymaterialen binnen, zoals stempels, papierwaren en houten enveloppen-/labelmallen.

Vanaf nu ontvang je bij je bestelling een knipvel om zelf een schattig Stip & Bloem vogelkooitje in elkaar te knutselen. Vandaag werd het drukwerk bezorgd en natuurlijk wilde ik zelf ook wel even aan de slag!


Op het knipvel staat natuurlijk ook een knutsel-instructie, maar hier leg ik het nog even stap-voor-stap uit, aan de hand van (ik hoop) duidelijke foto's.

Wat heb je nodig? Een schaar, lijm, een stukje bakkerstouw (of een ander leuk touwtje), een dikke naald en een scherpe naald om een gaatje te kunnen prikken. Omdat ik niet zo handig ben met lijm, gebruikte ik een lijmrollertje. Ideaal!


Allereerst knip je alle onderdelen uit.


Plak dan onderdeel 1 & 2 aan één kant aan elkaar vast. Buig de uitstekende lipjes naar binnen en plak het geheel vast op onderdeel 4. 


Van de 4 lange stroken maak je de tralies. Plak de uiteinden vast aan de binnenkant van de bodem.


Doe dat ook met de volgende 3 stroken. Klaar is je kooitje!


Wat is een vogelkooitje zonder vogeltje? 


Plak het uiteinde van het bakerstwine tussen de 2 vogeltjes en maak een knoopje in het koord op ongeveer 3,5 cm vanaf het vogeltje.
Prik vervolgens eerst met een scherpe naald een gaatje bovenin het kooitje. Daarna kun je het koordje met vogeltje met een dikke naald van binnen naar buiten door dit gaatje halen. Door het knoopje blijft het vogeltje op de juiste hoogte hangen. Maak bovenin een lus en.....


Klaar is je vogelkooitje! Dit is een ontwerp van Oktoberdots. Dankjewel Babet!

Baker's twine is in verschillende kleuren in de webshop te bestellen via deze link.

Veel knutselplezier!

Geen opmerkingen: