donderdag 31 oktober 2013

Memories.... en... de 5000e bestelling!


Gisteren kreeg ik de 5000e bestelling binnen. Voor iemand die van cijfertjes houdt, toch altijd weer een mijlpaal. Wie had dat kunnen denken, toen ik in de zomer van 2008 een paar tasjes naaide en Stip & Bloem langzaam vorm begon te krijgen?
En wat is er veel veranderd in de jaren. Werkte ik tot december 2009 nog met veel plezier in het bedrijf van mijn ouders, de afgelopen 4 jaar werk ik met nog meer plezier voor mijzelf.

Als er zo'n mooi ordernummer binnen komt, denk ik toch weer terug aan hoe het allemaal gelopen is. Hoe mijn assortiment is veranderd, de huisstijl, en... hoe ik zélf ben veranderd.

Kijk maar eens: dit was het allereerste live-optreden van Stip & Bloem. In december 2009 werd er gevraagd of ik op een koopavond een Kerstmarktje wilde draaien in Koudekerk a/d Rijn. Eigenlijk zag ik het niet zo zitten, want: had ik wel genoeg spullen om een kraam te vullen, durfde ik het wel? Maar ik ben overgehaald en daar stond ik dan: 11 december 2009, samen met mijn vriendin die wel wilde helpen. Het was een emotionele dag: mijn allerlaatste werkdag op kantoor. Een veilige en gezellige plek, waar ik bijna 13 jaar had doorgebracht. En nu? Nu moest ik het zelf gaan doen. Het voelde als een nieuw begin. En, terugkijkend, dat wás het ook!

Er volgden 3 jaren waarin ik mijn draai probeerde te vinden. We stonden op markten en op fairs, ik paste mijn assortiment aan en breidde het flink uit, ik liet in het najaar van 2012 een nieuwe huisstijl ontwerpen. Ik draaide in november 2012 nog de Leeuwenhorst winterfair, hield in diezelfde maand een Open Huis bij Echt Studio en toen vond ik het mooi geweest. Geen live optredens meer voor Stip & Bloem: mijn hart lag en ligt bij de webshop.Voor mij is er niets leuker dan op zoek gaan naar nieuwe trends, er achter proberen te komen wat mijn klanten leuk vinden. Risico's nemen: soms zit je er helemaal naast en soms heb je het precies goed. Iedere klant een tevreden gevoel geven, verwachtingen proberen te overtreffen. Dát is wat mijn werk zo leuk maakt. Natuurlijk merk ook ik dat tijden veranderen. Klanten kopen minder impulsief, denken langer na over een aankoop. Verwachtingen worden steeds hoger. Ondernemen is niet altijd gemakkelijk. Maar nu, bijna 4 jaar nadat ik mijn eigen baas werd durf ik te zeggen: ja: zo is het goed!

Ik wil mijn klanten bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren. De leuke collega's die ik heb ontmoet via social media én in real life, leuke reacties van klanten, het maakt mijn werk allemaal nóg leuker.

Thanks!

Ps: zoals jullie zien heb ik mijn blog maar weer eens afgestoft. Ik heb overwogen om er mee te stoppen, omdat ik meer op Facebook en Twitter te vinden ben. Maar... dat vond ik eigenlijk toch wel weer jammer. Ik ga proberen weer regelmatig te bloggen, niet alleen over nieuwe artikelen, maar ook af en toe iets persoonlijks. Leuk als jullie me volgen! 


2 opmerkingen:

Alexandra zei

Wat leuk allemaal...Gefeliciteerd ;)

Akelein zei

Gefeliciteerd!