vrijdag 3 januari 2014

Een kijkje achter de schermen

De Kerstvakantie gebruik ik altijd om mijn magazijnzolder eens goed op te ruimen, de voorraad te tellen  en alles weer even na te lopen. Dit jaar kwam daar nog een taak bij: het wegen van alle brievenbusartikelen. Hierover later meer.

Omdat ik weet dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar hoe het er aan toe gaat bij Stip & Bloem, hierbij een kijkje achter de schermen. Op deze zolder bewaar ik de webshopvoorraad en pak ik alle bestellingen in.
 


Beneden in de woonkamer heb ik mijn computerplek. In een groot computermeubel staat alles wat ik nodig heb. Uiteraard mijn pc en printer, maar ook mijn volledige administratie en mijn frankeermachine. 's avonds gaan de deuren dicht en is het einde werkdag!


En links van die kast? Daar staat een kratje met Cath Kidston stoffen, waarvan ik twijfel of ik die nu wel of niet zal verkopen. En er bovenop staat meestal wel een stapeltje met spullen die nog gefotografeerd moeten worden. In de mand bovenop de kast zitten mijn haak- en borduurspullen.


Tot slot een huishoudelijke mededeling over de verzendkosten:

Gisteren heb ik de website aangepast: de verzendkosten voor brievenbuspost (NL) zijn nu variabel. De tarieven zijn € 1,95 - € 2,95 en € 3,95. Dit is o.a. afhankelijk van het gewicht.

Waarom begin ik bij € 1,95, terwijl het verzenden van bijvoorbeeld een stickervelletje maar 1 postzegel kost? Dit is omdat de verzendkosten bij dat soort kleine bestellingen ook bedoeld zijn voor de iDeal betaling, de BTW over de verzendkosten, de verpakkingskosten en administratiekosten. Het alternatief zou zijn om de iDealkosten door te berekenen, of om een minimum bestelbedrag in te voeren. Daar kies ik liever niet voor.

Ik hoop hiermee een en ander te hebben verduidelijkt. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!2 opmerkingen:

Martine zei

Wat leuk dat je een kijkje geeft achter de schermen.
Heerlijk zeg zo'n zolder ....een heel verschil met onze zolder! hihi.
Veel succes ook weer in het nieuwe jaar!
Groetjes Martine

Wad Woord en Wol zei

Leuk om even bij je binnen te mogen kijken.