maandag 19 december 2011

Even er tussen uit...

Degenen die mij (persoonlijk) kennen, weten het inmiddels wel: wij zijn behoorlijke Engeland liefhebbers. Ik moet gewoon ieder jaar wel een keer (maar liever nog twee keer) naar de UK, anders word ik onrustig. Gelukkig deelt Bryan mijn liefde voor het land en dus reden wij vorige week woendagavond weer richting Calais. Het is altijd best een flinke rit, zeker omdat we pas 's avonds vertrekken, maar op die manier genieten we zo lang mogelijk van onze mini trip. 's Nachts om half 3 doken we in ons bed in Travelodge Maidstone, ons vaste adres inmiddels.


In Maidstone heb je eigenlijk (bijna) alles wat wij zoeken, behalve een Cath Kidston winkel dan... Na een heerlijk Engels ontbijt is het vervolgens de hele dag shoppen. In Nederland houden we helemaal niet van winkelen, wij bewaren dat voor ons jaarlijkse uitje. Kleding, cadeautjes, wij kopen het liever daar!


En zo kan het voorkomen dat onze winkelkar er zo uit ziet:

Blikken Quality Street voor familie, vrienden en collega's (20 blikken dit jaar!), cereals voor de schoonzussen, chocoladecake voor het kerstdiner op school, Engelse woonbladen, en ok√©: heerlijke cakejes/koekjes voor onszelf...

Als wij zeggen dat we naar Engeland gaan, krijgen we meestal te horen: "leuk, Londen!" Nu zijn we daar al zeker 15 jaar niet meer geweest, maar omdat er een mega grote M&M's store werd geopend, wilden we daar toch wel weer een dag naar toe. Dus hebben we de trein gepakt en een paar uurtjes door Londen gelopen. Die M&M's store, die is geweldig! 4 verdiepingen vol met M&M's en M&M's merchandise. Probeer je dan maar eens in te houden... I love M&M's!

We zijn ook nog in Rochester geweest, dat bleek een prachtig historisch stadje te zijn. Helaas zijn de foto's erg donker omdat we maar een eenvoudig toestel bij ons hadden, maar dat is zeker een aanrader. Allemaal unieke winkeltjes, geen grote keten te bekennen. Bij Rochester Castle was een kerstfair en ik moet zeggen: dat kunnen die Engelsen wel!

 

Wij hebben genoten van die 4 dagen! Ik kan niet wachten tot de Travelodge sale weer begint, zodat ik onze zomervakantie kan boeken :-)

Wat Stip & Bloem betreft: alle bestellingen die tijdens mijn afwezigheid gedaan waren, worden vandaag verzonden. De levertijden zijn dus weer zoals gebruikelijk: kort! Schooltassen worden deze week nog genaaid, daarna 2 weken niet in verband met de kerstvakantie.

Tot de volgende blog!
Groetjes,
Wendy


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw! Geweldig! Ik ben 2 jaar geleden met m'n moeder naar Londen geweest uiteraard tegen Kerst! Helaas regende het dus we hebben een bustour gedaan (erg touristisch haha) maar wil er zekers nog een keer met manlief en droog weer (das lastig) heen.
Maar ook buiten Londen zie ik wel dat het goed toeven is dus wie weet... Weet in ieders geval waar ik voor tips moet zijn ;)

Wendy Lieuw-A-Sie - van Steijn zei

Je mag me altijd mailen voor tips! En inderdaad: met regen is alles een stuk minder leuk...

Audrey zei

Wauw geweldig Wendy,wat leuk zeker de sfeer in deze tijd. Kan me voorstellen dat het twee keer per jaar zeker blijft kriebelen om weer even te gaan! Fijne feestdagen!