zaterdag 24 mei 2014

brocante papierrolhouder


Momenteel ben ik bezig om de zolder (weer) anders in te delen, zodat ik een grotere inpakhoek kwijt kan. Eentje op stahoogte, met lekker veel ruimte op het blad en veel lades. De plannen zijn er al wel, en beetje bij beetje schuif ik met stellingkasten, ruim ik op, reorganiseer ik priv├ęspullen. Net zo lang tot ik 2 Ikea Hemnes dressoirs kwijt kan.

Al die tijd dat ik mijn webshop run, staan mijn rollen papier gewoon op de grond. Dat kon niet anders, want ik kon ze nergens anders kwijt. Straks heb ik een groot werkblad, dus ik wilde nu eindelijk ook wel eens een mooie papierrolhouder.

Via Marktplaats vond ik een oudje, een paar dorpen verderop. Ik vond het ontwerp meteen erg mooi en dat hij wat slijtageplekjes had: ach, dat heeft zo zijn charmes.

Vanmorgen haalde ik hem op, compleet met paarse rol papier en 2 rollen krullint, die moest ik er bij nemen. De bruine voet was niet echt mijn smaak en dat kwam stiekem wel mooi uit, want ik zat eigenlijk te springen om een verfprojectje.

Dat zit zo: op de Action fanpagina op Facebook word er al veel over gesproken: de decoverf die nieuw in het assortiment is en ook direct de schappen weer uitvliegt. Ik ben er 4 keer voor terug geweest, maar uiteindelijk had ik dan toch een voorraadje kunnen bemachtigen.

Vanmorgen heb ik dus direct de onderkant los geschroefd, licht opgeschuurd en vervolgens eerst 2 laagjes gesso gegeven. Daarna de roze decoverf (het lijkt een beetje op latex) en om de verf te beschermen nog even een laagje blanke lak er overheen gespoten.

En nu, met mijn eigen rollen papier, is het een heel ander gezicht. Ik ben er blij mee, ik kan niet wachten tot ik mijn nieuwe inpakhoek heb en ik hem daar neer kan zetten!

Zodra mijn inpakhoek klaar is schrijf ik er zeker een blogje over. En dan laat ik meteen de 2 gerestylde pannenrekken zien die nog uit de Bruynzeel Piet Zwart keuken van mijn opa en oma kwamen.

Ik wens jullie een mooi weekend!

Geen opmerkingen: