maandag 12 mei 2014

Thuiswerkdilemma's


Het voordeel van een webshop waarbij je thuis werkt, is dat je je tijd grotendeels zelf in kunt delen. Zakelijke of privé afspraken zijn snel gepland, juist omdat ik zo flexibel kan zijn. Het huishouden kan tussendoor gebeuren. Toen ik mijn kantoorbaan opzegde, leek het me heerlijk om niet meer aan die kantooruren vast te zitten. Werken wanneer het mij uitkwam, dát was het!

Maar wat blijkt? Het is er na al die jaren winkel/kantoor toch ingeslopen: kantooruren voelen als werkuren. En ook al werk ik regelmatig 's avonds en in het weekend: het blijft als spijbelen voelen als ik overdag iets doe wat niets met Stip & Bloem te maken heeft.

Zo neem ik me al tijden voor om nu écht eens wat meer tijd te nemen om te gaan wandelen of fietsen. Want mijn baan als webshoppelier vind ik geweldig, maar fit word je er niet van. Al is het naar boven sjouwen van nieuwe winkelvoorraad een behoorlijke work-out... Het kwam er maar niet van, dat lopen. Af en toe eens een rondje met mijn vriendin, maar alleen ging ik niet. Er is van alles belangrijker dan dat uurtje naar buiten. 's Avonds had ik al helemaal geen zin meer en dus bleven die nieuwe wandelschoenen na een rondje weer in de kast staan.

Vanmorgen was ik het zo zat om binnen te blijven zitten, dat ik die wandelschoenen heb aangetrokken en gewoon maar eens ben gaan lopen. Het was net droog geworden, dus niets wat me tegenhield, behalve mijn eigen schuldgevoel. En daar heb ik gewoon niet naar geluisterd.

En dan blijkt dat het gewoon heerlijk is: in je eentje buiten, flink de pas er in. Luisteren naar de vogels, kijken naar andersmans tuinen. Ik kon het nog niet laten om af en toe mijn mail of Facebook te checken, maar alle begin is moeilijk.

Onderweg kwam ik deze prachtige zwaan tegen. Nog geen kleine zwaantjes te bekennen, maar weet je wat? Vanaf nu ga ik gewoon 2 of 3 keer in de week kijken of ze er al zijn.

Tot de volgende keer zwaan!

Geen opmerkingen: