woensdag 30 mei 2012

Onze tuin...

Zomaar wat plaatjes van onze tuin... omdat we daar de laatste weken zo druk mee zijn geweest en omdat ik er zo van kan genieten. Tuinieren is één van mijn hobby's, vandaar dat we de tuin flink hebben aangepakt toen we hier 6 jaar geleden kwamen wonen. Toen waren het alleen maar stoeptegels. Maar wij wilden planten! Veel planten! En fruitbomen, een mini moestuin en o ja, we wilden ook nog ergens kunnen zitten.

Vergeten de rechterkant te fotograferen... dit was een paar weken geleden. Mooi zo hè, met die droogmolen? 


Eigenlijk heb ik tegenwoordig lang niet genoeg tijd om te tuinieren. Want onze tuin is best groot: ongeveer 100 m2. En dan nog een zijtuin en een flinke voortuin. En oja, we zijn ook nog plantvakvrijwilligers, dus de gemeenteborder onderhouden we ook.
Soms groeit het dan ook (letterlijk) boven ons hoofd, maar dit jaar proberen we het bij te houden. (Bijna) iedere avond onkruid trekken, dan moet het lukken, toch?


Deze lichtroze pioenroos komt niet uit de tuin, maar van de bloemist. We hebben wel een pioenroos in de tuin, maar dat is een donkerroze. En ik vind juist deze lichtroze kleur zo mooi.... Groot was dan ook mijn vreugde toen ik bij het tuincentrum in de koopjeshoek een lichtroze pioenroosboompje vond! We hebben hem op een mooi plekje in de tuin gezet. Nu maar hopen dat hij aanslaat en ik er over een paar jaar van kan knippen! Tot die tijd zal ik het met de donkerroze bloemen moeten doen, die er bijna aankomen!


 
Een paar jaar terug zag ik 2 van deze tuindingen (hoe noem je ze eigenlijk?) staan in (alweer) de koopjeshoek van Intratuin. Samen met het roestige kasje van de rechter foto. Ik weet nog goed hoe ik heb zitten tobben op de parkeerplaats om ze alle 3 in mijn moeders auto te krijgen. Maar het lukte, en ik ben er zo blij mee! Dit jaar heb ik er petunia's ingezet. En in het kasje geraniums. De glazen platen die er in hoorden, zijn tijdens één van de laatste herfststormen helaas bijna allemaal gebroken.

In de speciekuipen aardbeienplantjes, gezaaide lathyrus en petunia's.

Het beeld dat wij kochten toen we in juli 2007 trouwden. Het kan wel een likje verf gebruiken, dat gaan we binnenkort doen!

Deze akelei is jammer genoeg al weer bijna uitgebloeid. De hommels zijn er gek op! En ik ben gek op hommels :-) . Er komen al weer veel zaaddozen aan, dus volgend jaar: nóg meer akelei! 


Zouden we dit jaar dan eindelijk een flinke appeloogst krijgen? Het ziet er wel naar uit! 

En altijd weer dat onkruid... denk je weer even klaar te zijn en voor je het weet piept er weer zo'n gele paardebloem naast je nieuwe roze dahlia's.


En dit is mijn favoriete hoekje! Als het warm is, lekker onder het zonnescherm. En als het wat frisser is, met een vestje aan in het zonnetje.Tot slot nog een huishoudelijke mededeling
Dit weekend vieren wij met de hele familie alvast de 95e verjaardag van mijn oma. Ze is pas in september jarig, maar oma gaat altijd graag in mei of juni "op familieweekend", omdat het dan langer licht is. En als je die leeftijd hebt bereikt, ga je natuurlijk niet in discussie...

Voor de webshop betekent dat, dat er op vrijdag 1 juni geen bestellingen worden verzonden.
De webshop blijft uiteraard wel gewoon geopend en vanaf maandag wordt alles gewoon weer verzonden.
Telefonisch ben ik komend weekend (vanaf vrijdag 12:00) niet bereikbaar. Mail probeer ik wel te beantwoorden.


2 opmerkingen:

Karin (Thyralantijn) zei

Wat een mooi tuintje is het geworden. lekker rustgevend en genieten van al wat er bloeit. Je zithoekje is ook erg mooi...ben een beetje jaloers, want zoiets wil ik ooit nog ;-)

Jolanda Brok-Dankelman zei

Wendy wat een gezellig kijkje in jullie superleuke tuin! Een tuin is vaak een weerspiegeling van de mensen die er wonen, ik herken echt in onze straat de saaie, kleurloze personen, die niet durven zichzelf te zijn...in jouw tuin herken ik de gezellige kleurrijke Wendy, die naast hard werken zeker af en toe op het favo plekje mag zitten :) Fijn weekend!